درجه حرارت پرونده ارتباط بازداشت اکوادور

درجه حرارت: پرونده ارتباط بازداشت اکوادور دستگاه قضایی بین الملل اکوادور وزیر سابق

گت بلاگز اخبار پزشکی سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی ، فست فود بلای جان ایرانی ها

افزایش روز افزون فست فودی ها در هر کوچه و خیابانی، حکایت از استقبال مردم به خوردن غذاهای آماده به خاص از نوع فرنگی آن دارد. در حالی که فست فودها به عنوان غذای س

سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی ، فست فود بلای جان ایرانی ها

فست فود بلای جان ایرانی ها/ سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی

عبارات مهم : تغذیه

افزایش روز افزون فست فودی ها در هر کوچه و خیابانی، حکایت از استقبال مردم به خوردن غذاهای آماده به خاص از نوع فرنگی آن دارد. در حالی که فست فودها به عنوان غذای سرطان زا آشنا می شوند.

به گزارش مهر، هشدارهای مکرر و پی در پی کارشناسان تغذیه مبنی بر اینکه مصرف زیاد غذاهای آماده از جمله فست فودها، یکی از علل بروز سرطان تلقی می شود، نتوانسته مردم را از رفتن به سمت و سوی محل های عرضه این قبیل غذاها منصرف کند. زیرا، هر جا که چشم کار می کند، اغذیه فروشی و فست فودی هست.

حالا ، این جور مکان ها تبدیل شده است به پاتوق کسانی که ضمن خوردن پیتزا و ساندویچ، چند دقیقه ای را صرف دیدار و گفتگو با یکدیگر می کنند. آن طور که از شواهد امر پیداست، روستاها نیز از وجود این قبیل غذاخوری ها مصون نمانده اند و مردم دِه هم فست فود خور شده است اند. بی توجه به تمامی مضراتی که این قبیل غذاهای آماده دارند.

سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی ، فست فود بلای جان ایرانی ها

حیدرعلی عابدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می گوید: بی تردید بخش عمده ای از موفقیت در کنترل بیماری سرطان به سبک زندگی افراد و پیشگیری مقدماتی برمی گردد، کما اینکه در شرایط کنونی عوض کردن رژیم غذایی که به زیاد کردن میزان مصرف فست فودها و مواد غذایی غیرطبیعی منتهی شده است هست، می تواند عاملی در جهت زیاد کردن احتمال مبتلا شدن به انواع سرطان ها باشد.

وی، در بیان علل عدم موفقیت مسئولان حوزه سلامت در کنترل سرطان، می افزاید: متاسفانه وزارت بهداشت بر اساس محل زندگی بیماران مبتلا به سرطان تحقیقات گسترده ای را انجام نداده است که مشخص شود این بیماری در کدام مناطق و بر اثر چه عواملی رشد بیشتری داشته است تا بتوانیم با استناد بدان در جهت کنترل آن برنامه ریزی دقیق تری داشته باشیم.

افزایش روز افزون فست فودی ها در هر کوچه و خیابانی، حکایت از استقبال مردم به خوردن غذاهای آماده به خاص از نوع فرنگی آن دارد. در حالی که فست فودها به عنوان غذای س

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می گوید: وزارت بهداشت باید بخشنامه ای صادر کند تا زمانی که نمونه بیماران مبتلا به سرطان گرفته می شود، مشخصات محل زندگی فرد از نظر موقعیت جغرافیایی در پاتولوژی ها به طور دقیق ثبت شده است تا به دنبال آن مشخص شود که هر نوع سرطان در کدام نقاط از کشور دارای فراوانی بیشتری بوده است تا از این طریق بتوان این بیماری را کنترل کرد.

این غذای ایتالیایی شده است بلای جان ایرانی ها، آیا که کمتر کسی است که هفته ای یکبار پیتزا یا ساندویچ و سیب زمینی سرخ کرده نخورد. حالا که وقت غذا ساختن از دست رفته و اغلب ما تا ساعاتی از روز را بیرون از منزل سپری می کنیم، این غذاهای آماده هستند که جای غذاهای خانگی را گرفته اند و لاجرم، شکم خودمان را با غذاهایی پر می کنیم که نه خاصیتی دارند نه مقوی هستند و نه سالم. اما، در عوض تا دلت بخواهد، نمک و چربی و…، دارند و اضافه کنید به آن، سس های پرچرب را که هنگامی که سیر می شویم، احساس خوبی به ما دست می دهد.

دکتر فریبرز منصور قناعی مدیر مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد گیلان، با اشاره به علائم مبتلا شدن به بیماری التهاب روده، می گوید: مصرف انواع فست فود و عدم تحرک باعث شدت یافتن این بیماری می شود.

سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی ، فست فود بلای جان ایرانی ها

وی از التهاب روده به عنوان یکی از مرسوم ترین بیماری های مزمن دستگاه گوارش در کشور نام می برد و می افزاید: به طور کلی این بیماری به دو دسته کولیت زخمی شونده( اولسراتیو) و کرون تقسیم می شود که نوع اول روده بزرگ و لایه مخاطی آن را درگیر می کند. در نوع دوم که کرون نام دارد از دهان تا مقعد تمام لایه های دستگاه گوارش اعم از مخطی، زیر مخاطی و بیرونی را درگیر می کند و علائم این بیماری نیز بستگی به محل درگیری دستگاه گوارش دارد.

قناعی با اشاره به اینکه این بیماری زیاد در سنین جوانی و بین ۱۵ تا ۳۵ سال مرسوم هست، می گوید: علت بیماری دقیقا مشخص نیست و می تواند علل ژنتیکی یا محیطی باشد ولی عدم مصرف سبزیجات و میوه های تازه، زندگی ماشینی و مصرف انواع فست فود و عدم تحرک باعث دامن زدن به این بیماری می شود.

افزایش روز افزون فست فودی ها در هر کوچه و خیابانی، حکایت از استقبال مردم به خوردن غذاهای آماده به خاص از نوع فرنگی آن دارد. در حالی که فست فودها به عنوان غذای س

وزیر بهداشت با اشاره به عوض کردن سبک زندگی مردم در استفاده از مواد غذایی، می گوید: متاسفانه سفره های ما امروز رنگ سلامت گذشته را ندارد و استفاده مکرر از فست فودها، عوارضی مانند کبد چرب را جهت ما به همراه داشته اند.

مطالعه محققان دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا نشان می دهد خوردن فست فود فرد را احتمالا در معرض مواد شیمیایی مضر موسوم به «فتالیت ها» قرار می دهد.

سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی ، فست فود بلای جان ایرانی ها

محققان دریافته اند افرادی که میزان زیادی فست فود مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که به ندرت اینگونه غذاها را می خورند معمولا ۲۴ تا ۴۰ درصد فتالیت بیشتری در ادرارشان یافت می شود.

از عوارض مضر این مواد شیمیایی تاثیر آن بر رشد سیستم تناسلی مردان هست. همچنین این مواد شیمیایی در بروز نارسایی های هنگام تولد، پرسشها رفتاری دوران کودکی، و بیماری های مزمن کودکی نظیر آسم تاثیر دارند.

زهرا عبداللهی مدیر دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معضل چاقی و اضافه وزن یکی از پرسشها تغذیه ای جامعه عنوان می کند و می گوید: در حال حاضر ۶۰ درصد افراد زیر ۱۸ سال کشور دچار این مسئله هستند، در حالی که در سال ۱۳۹۰ این میزان ۵۰ درصد بود. ضمن اینکه، ۲۰ درصد از کودکان دچار چاقی شکمی هستند، لیکن مصرف روغن، نمک، قند و شکر بیش از حد مجاز و مصرف میوه و سبزی و لبنیات کمتر از میزان مورد نیاز است.

مدیر دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اعتقاد هست؛ نخستین ریسک فاکتور بیماری های غیر واگیر، الگوی غذایی و تغذیه نامناسب در کشور هست. در سال ۱۳۸۰ بالغ بر ۵۷ درصد علت فوت و میرها، مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر بوده که در سال ۱۳۹۰، این میزان به ۷۶ درصد رسید.

دکتر محمدرضا قوام نصیری مدیر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، با اشاره به اینکه سرطان دستگاه گوارش فوقانی مشمول بر مری و معده و سرطان های دستگاه گوارش تحتانی مشمول بر روده بزرگ و انتهای روده هست، می گوید: سرطان معده با رژیم غذایی در ارتباط بوده و غذاها با نگه دارنده بنیان های نیتریت در صورت تبدیل شدن به نیتروزامین، سرطان معده و مری را ایجاد می کند که نیتریت نگهدارنده مواد گوشتی همچون کالباس و سوسیس بوده و در شهرهایی با جمعیت اوج همچون پایتخت کشور عزیزمان ایران مصرف این غذاها و سایر فست فودها بسیار زیاد است.

فست فود در تمام دنیا حتی در کشورهای پیشرفته هم اکنون به یک معضل تبدیل شده است و طبق تحقیقات ۹۸ درصد تبلیغات محصولات غذایی در آمریکا با استانداردهای جهانی از نظر نمک، سدیم و چربی و شکر تفاوت قابل ملاحظه ای دارد. طبق گزارش شرکت جهانی بهداشت فست فود در مجموع دشمن سلامت هست، غذایی عموما بی ارزش، پر از چربی غیر اشباع که منجر به دیابت، سکته مغزی و قلبی، بیماری های قلبی و عروقی می شود. فست فود به خصوص اگر ماده اولیه آن گوشت باشد، فرآوری شده است است یعنی با افزودن مواد نگه دارنده که در بدن صددرصد منجر به جهش های ژنتیکی می شود تولید می شود، البته هر لحظه جهش های ژنتیکی مساوی با بروز سرطان نیست ولی می دانیم که گوشت فرآوری شده است موجود در فست فود منجر به ایجاد موادی می شود که می توانند در پی جهش ژنتیکی به ابتلای فرد به سرطان بینجامند، به خصوص به علت وجود موادی مثل نیترات سدیم که فست فود را خوشمزه تر می کند و در کالباس، سوسیس و برگر استفاده می شود. این ماده در بدن تبدیل به نیتروزامین که صددرصد سرطان زاست می شود. بااهمیت ترین علت ایجاد سرطان های دستگاه گوارش همین ماده است و تاثیر آن در به وجود آمدن سرطان قطعی است.

در کشور ما آلودگی مواد غذایی به مواد سرطان زا و نحوه تهیه مواد غذایی، دو علت مهم زیاد کردن سرطان های دستگاه گوارش هست. در هر نوع فرآوری گوشت یا موادی مثل سیب زمینی، ماده ای سرطان زا به نام آکریل آمید تولید می شود که شاید سرطان زاترین ماده طبیعی هست، در فرآوری ممکن است گوشت سرخ، برشته یا کباب شود و یا به وسیله جوش شیرین گریل شود. چنین گوشتی اگر در دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد پخته شود تا ۳۰۰ برابر استاندارد، آکریل آمید ایجاد خواهد کرد. آکریل آمید از اسیدآمینه هایی که به طور طبیعی در مواد غذایی متفاوت به خصوص گوشت وجود دارد در دمای اوج تولید می شود. بنابراین به عنوان نخستین توصیه باید بگوییم دمای پخت گوشت یا مواد غذایی شبه گوشتی نباید حداکثر ۱۰۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی گراد زیاد باشد.

واژه های کلیدی: تغذیه | بهداشت | بیماری | دستگاه | سرطان زا | سرطان معده | مواد غذایی | گوارش و کبد | رژیم غذایی | مواد غذایی | وزارت بهداشت

دانلود


دانلود فایل ها

نویسنده : topsblog